Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

(Download) "KesÀn aika" by Kimmo Kettunen * eBook PDF Kindle ePub Free

KesÀn aika

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: KesĂ€n aika
  • Author : Kimmo Kettunen
  • Release Date : January 03, 2017
  • Genre: Fairy Tales, Myths & Fables,Books,Young Adult,Fiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 286 KB

Description

"Herra Aika nousi junasta etelÀisessÀ Savossa pienen paikkakunnan rautatieasemalla erÀÀnÀ heinÀkuun alun pÀivÀnÀ. Asema oli vanhanaikainen puinen rakennus, mallia ItÀ-Suomi, vÀhÀn rempallaan. Ratapihalla oli junanvaunuja puutavaralastissa odottamassa liikkeelle pÀÀsemistÀ. Koivun- ja mÀnnynrungot makasivat junanvaunuissa kuin olisivat aurinkoa ottamassa. Toisissa vaunuissa oli lautapinoja, jotka oli niputettu tiukasti yhteen terÀslangalla. Mahtoi nippujen henkeÀ ahdistaa, niin kireÀltÀ terÀslanka nÀytti. Aseman kohdalla oli neljÀ raidetta ja verkkoaita raiteiden vÀlissÀ estÀmÀssÀ radan ylittÀmisen ihan mistÀ sattui huvittamaan. Aika monta raidetta niin pienelle asemalle, herra Aika ajatteli kun kÀveli asemalaiturilla."

...........

"Kun herra Aika jÀi suu auki asemalle seisomaan, Jopi, Petrus ja minÀ astuimme juuri taksiin asemarakennuksen takana. Olimme tulleet samalla junalla herra Ajan kanssa maalle kesÀviikoksi poikien mummolaan, Taloon. Vai oliko se minun mummolani, en ole siitÀ ihan varma. Mummot tulivat ja menivÀt elÀmÀssÀ ihmeen nopeasti. Kun yksi lÀhti Talosta, toinen oli jo muuttamassa sisÀÀn tavaroineen. Mummojen perÀssÀ ei tahtonut pysyÀ, vaikka niillÀ mummoiÀssÀ oli huonot jalat."



KesÀn aika kertoo isÀn, hÀnen poikansa sekÀ veljenpojan heinÀkuisesta kÀynnistÀ maalla vanhassa sukutalossa. Talo on tarinan isÀn mummola, nykyÀÀn siellÀ asuu poikien mummo.

Tarina liikkuu todellisten tapahtumien, muistojen ja fantasian vÀliÀ. Fantasiaa tarinaan tuo Herra Aika, joka saapuu kolmikon kanssa talolle. Herra Aika kertoo omia muistumiaan ja kommentoi talon asioita.

PÀÀhenkilöiden lisÀksi tarinassa on keskeisessÀ osassa myös talo, jonka historiasta kerrotaan tapauksia.


Free PDF Download "KesÀn aika" Online ePub Kindle